Als wij een congres organiseren, dan….

Als lid van de Orde van Organisatieadviseurs (www.ooa.nl) werd ons (4 collega’s van rond de 30) gevraagd om de jaarlijkse Dag van de Orde te organiseren op 29 oktober jl. Wij wilden geen standaard congres. Wij wilden het eens op een andere manier doen. Geen powerpoints, geen sprekers, geen kaartjes uitwisselen om het kaartjes uitwisselen. Wij wilden een dag organiseren waarin echt contact en diepgang centraal stond: #ongewoongoedegesprekken dus! Een dag waarop iedere deelnemer zelf de ruimte heeft om zelf zijn eigen dag vorm te geven, met zijn eigen vragen, behoeftes en dilemma’s. Zoals dat ook bij een festival als Lowlands kan. Hoe het is gegaan? Check deze video! #ongewoongoedegesprekken!

Wat kan ik WEL?

Je eerste neiging is vaak. Kan ik dat wel? De twijfel. Of nee, dat kan ik niet. Paralympische sporters zijn alleen maar bezig met de vraag: wat kan ik, ondanks mijn handicaps nog wel? En hoe kan ik het maximale uit mezelf halen. Kippenvel.

Op zoek naar de laatste trends

Ik ben altijd op zoek naar de laatste trends en ontwikkelingen. Wat gebeurt er in de wereld? Wat gebeurt er in de samenleving? Waar liggen kansen? Door organisaties niet alleen te helpen hun huidige problemen op te lossen. Maar door verder te kijken dan het hier en nu, los je problemen op een duurzame wijze op. Waar staat de organisatie over 10 jaar?