Help, ik wil consultant worden!

Vorig jaar november stonden wij, Han van Bussel en ik op Consultancy Day van de Universiteit van Tilburg, een dag waarop derde- en vierdejaars studenten zich konden oriënteren op het vak. Er stonden verschillende adviesbureaus (van groot tot klein) en wij vertegenwoordigden de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs. Tijdens onze workshop kregen we ontzettend veel vragen over consultancy en over hoe wij zelf ons vak uitoefenen. Niet alleen inhoudelijke vragen, maar ook vragen als: ‘In wat voor auto rijden jullie?’ en ‘Wat kan ik dan per uur vragen?’. Zo ontstond het idee om dit artikel te maken. Stel, je bent vierdejaars student en je wilt organisatieadviseur worden. Wat vind je dan belangrijk en welke keuzes heb je? Of je wilt van een groot, gerenommeerd bureau overstappen naar iets anders. Wat zijn dan je alternatieven? We hebben met een aantal adviseurs van verschillend pluimage gesproken en met een knipoog en tamelijk zwart-wit gedacht de verschillende opties op een rij gezet.

Naamloosa

Dit artikel is verschenen in het tijdschrift Management en Consulting (M&C), nummer 4, jaargang 2014

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *