Voor mezelf beginnen (1)

brief afbeelding Eind september 2011 besloot ik tijdens de borrel van een bijeenkomst van mijn zakelijke netwerk WeetWatWerkt om voor mijzelf te beginnen. Na zeven mooie jaren bij Groen & Heesen was het tijd om een nieuwe weg in te slaan. In deze blog vertel ik mijn verhaal, mijn ervaringen en mijn ontdekkingen bij het opzetten en draaien van mijn eigen bedrijf: Theo Hermsen Organisatieadvies.

De eerste maand zit er al weer op. Een terugblik…

De KvK
Op een natte maandag morgen in december meld ik mij bij de Kamer van Koophandel in Utrecht. Een officieel en spannend moment, de eerste stap naar mijn ondernemerschap. Vol verwachting trek ik een nummertje, neem plaats in de open wachtruimte en wacht… Nadat mijn nummer op het scherm is verschenen, begeef ik mij naar de spreekkamer, waar ik warm word verwelkomd door een consulent. Hij dreunt een lijst met dingen op waar ik als startend ondernemer aan moet denken, maakt een kopie van mijn paspoort, laat mij iets tekenen en… ik sta, een illusie armer, weer buiten.

50 likes
Ik kom thuis en schrijf op Facebook, Twitter en Linkedin: ‘Zo net het KVK en BTW nummer voor Theo Hermsen Organisatie-advies binnengekomen! #wekunnenbeginnen’. Nadat ik dit heugelijk moment heb gedeeld met vrienden, familie en collega’s stromen de leuke reacties binnen. Met als klap op de vuurpijl 50 ‘likes’ op Facebook. Misschien dat dit de mijlpaal was waar ik naar zocht?

The launching customer
Een logo, website en visitekaartjes met bijpassend briefpapier en een rekeningnummer op naam van de zaak. Klaar om rekeningen te schrijven en versturen. Daarvoor heb je natuurlijk wel een opdracht nodig. Nu had ik enkele lopende en oud-opdrachtgevers meegenomen vanuit Groen&Heesen, maar die eerste echte klant, dat maakt een startend bedrijf tot een draaiende onderneming. Een vliegende start diende zich snel aan: een jaar lang Vitesse Betrokken inhoudelijk aansturen. Inmiddels is de eerste rekening de deur uit en dienen de volgende opdrachten zich aan. Vol overtuiging kan ik zeggen: ik ben zelfstandig ondernemer!

Mentale aandeelhouders
Nu de eerste weken erop zitten, merk ik dat een eenmanszaak niet betekent dat je er alleen voor staat. Met een groot aantal mensen heb ik mooie, leerzame en inspirerende gesprekken of bieden ze mij hun hulp aan. Juist nu ik de stap heb genomen voor mijzelf te beginnen, zijn zij meer dan ooit een steun en toeverlaat. Zij geven mij een goed gevoel, zekerheid en vertrouwen in mijzelf en de toekomst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *