De kracht van voetbal

abe-lenstra-stadion
Vanuit Meer dan Voetbal en KNVB Expertise ben ik betrokken bij het onderzoek “Kracht van Voetbal”. Er is een steeds een toenemende behoefte bij betaald voetbalclubs, de KNVB en de overheid (ministeries en gemeenten) aan feiten en cijfers die de maatschappelijke Kracht van voetbal inzichtelijk maken. Kunnen we inzichtelijk maken dat het EK vrouwenvoetbal 2017 een positief effect heeft op de sportparticipatie van vrouwen? Welke economische en maatschappelijke voordelen heeft de uitbreiding van het stadion of van de jeugdopleiding?

maatschappelijk-voetbalMeer inzicht in de effectiviteit van maatregelen biedt het voetbal de mogelijkheid de inzet te optimaliseren. Vanuit dit perspectief hebben de KNVB, Stichting Meer dan Voetbal, Eredivisie CV en Cooperatie Eerste Divisie in samenwerking met PwC een simulator ontwikkeld waarmee de bijdrage van voetbal in de samenleving, zowel economisch als maatschappelijk exact kan worden geduid.

kracht van voetbal
Met deze simulator kunnen BVO’s hun maatschappelijke bijdrage bereken, zowel de financiële als de niet-financiële waarde. Dit biedt BVO’s de mogelijkheid om samen met hun stakeholders gericht aan de slag gaan om hun eigen kracht (lokaal) te vergroten en daarmee de impact van voetbal op de samenleving verder te vergroten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *